Најдобриот тенисер на планетата Новак Ѓоковиќ со тажни зборови се простил од починатиот кантавтор Ѓорѓе Балашевиќ.

– Среќно ти патување кон ѕвездите. Ти благодарам за стиховите кои оставаат голема трага во вечноста – напишал Новак, покрај фотографијата на Ѓорѓе Балашевиќ и цитат :

– Не вреди да се грижеме… Се е запишано таму негде горе во ѕвездите.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)


Ѓорѓе Балашевиќ почина во петокот во 67 година, а од него се простуваат многу познати личности од Србија и регионот.