Во фондот е нагласено е дека во иднина ќе биде можно извоз на препарати во земји од регионот.

Во институтот “Торлак“ започнато е производство на вакцина против коронавирус “ Sputnik Ve“ ( Спутник V) а во иднина ќе може да се извезува во земјите од регионот, соопшти Рускиот фонд за дирктни инвестиции (RFPI).

“RFPI и институтот за вирусологија и вакцини “Торлак“ објавија дека е започнато производстото на руската вакцина против корона вирус Sputnik Ve“ во Србија.

Со ова Србија стана прва држава во јужна Европа која ќе произведува оваа вакцина.

Производството во Србија е во согласност со најстрогите стандарди“, соопштиле од фондот.

Во фондот е нагласено дека во иднина ќе биде можно извоз на препарати земјите од регионот.