Од поседиците на болеста починале 45 лица.

На респиратори се наоѓаат 172 пациенти.

Во Србија досега вкупно се направени 6.860.373 тестови а во последните 24 часа се тестирани 14.884 лица.

Во текот на пандемијата со коронавирусот во Србија од последиците на вирусот починале 11.837 лица, а процентот на смртност е 0,94%.