Се очекува по седница на Кризниот штаб понатамошно олеснување на меркие. Се очекува одобрување за организирање прослави за матура, свадби и други собири, со почитување на епидемиолошките мерки.

Според податоците од вчера, во претходните 24 часа во државата биле потврдени уште 138 случаи на Ковид-19, и четири смртни случаи.