Зад неговиот рекорден број на примени вакцини не стои страв од инфекција, туку, како што пишуваат словенечките медиуми, вакцините за пари ги примал во име на други луѓе.

За да се прими вакцина против корона во Словенија, доволно е да се покажете картичка за здравствено осигурување, на која што нема фотографии.

Ова не е единствениот случај, бидејќи порталот „Свет 24“ претходно објавил информација за Словенец кој шест пати бил вакциниран.