Во Словенија има се повеќе луѓе кои, за пари, се вакцинираат наместо богати анти-вакцини, не еднаш, туку неколку пати …

Ljubljansko delo пишува за зависник од Љубљана кој примил дури 23 вакцини против корона.

Весникот пишува дека за ова главно се одлучуваат луѓе со понизок финансиски статус. Имено, тие се вакцинираатпротив корона, наместо богати анти-ваксери кои се подготвени да направат се за да добијат потврда.

Новинарите на овој весник стапија во контакт со еден млад човек кој досега бил вакциниран четири пати. Тој тврди дека побарувачката за „заменска вакцина“постои од мај.