Сирените се слушнале откако рано денеска службеници на Централната изборна комисија, придружувани од косовската полиција, упаднале во зградата на општина Зубин Поток.

Претходно, членови на општинската изборна комисија во Северна Митровица, придружувани од косовските специјалци, упаднале во просториите што ги користела Централната изборна комисија на Косово за време на претходните избори, пренесува Нова.рс. Како што е познато, низ градот одекнале детонации од топовски истрели, а се огласиле и сирени.

Инаку, изборите треба да се одржат на 18 декември по излегувањето на Србите од косовските институции.