Поради континуирано паѓање на снег, што заедно со силните налети на ветерот ја попречува видливоста и движењето на автомобилите, сообраќајот се одвива забавено на патот од Сараево кон Јахорина.

Исто така, поради обилните врнежи од снег и ветер кои го отежнуваат видот, а со тоа и движењето на автомобилите, на некои делници од патот имаше целосен прекин на сообраќајот бидејќи возилата беа заглавени.

БИХАМК советува повнимателно возење, приспособено на моменталните услови и условите на патот и ги потсетува возачите да не тргнуваат без зимска опрема.

Потсетуваме дека денеска во поголемиот дел од БиХ е издадено портокалово предупредување, пред сѐ поради силните бурни ветрови кои понекогаш достигнуваат брзина и до 70 километри на час. Се предвидуваат и врнежи од снег со драстичен пад на температурата.