Триесет годишен жител на Пула во Хрватска чии иницијали се В.Б, вчера си ги убил неговиот таткото Д.Б и  неговата мајка Н.Б., објавија хрватските медиуми.

Според нив, синот сам се пријавил во полиција откако го извршил делото.

Трагедијата се случила на улицата Аргонаутска во Греговица, мирна семејна област.

Убиениот Д.Б., бил долгогодишен работник во бродоградилиште.

Што точно се случило и мотивите за ова двојно убиство се уште е нејасно. Во тек е истрага, а полицијата со лента ја блокирала улицата каде се случило злосторството.

Инаку, на полицијата младиот Б.Б. и бил познат од претходно.