М.Р. возачот на автобусот на линија 23, во кој имаше инцидент вчера околу 16,30 часот, кога две девојки кои не се познаваат од порано, се степале, изјавил дека вакво нешто доживува за прв време во неговата кариера.

– Девојките се расправаа, ги замолив да бидат тивки.

Тие продолжија, а потоа го запрев возилото и убаво ги замолив да престанат.

Сепак, црномурестата девојка не реагираше на тоа, но физички ја нападна русокосата. Станав да ги одвојам, но тоа беше како да влечам багажник – вели шокираниот возач и додава:

– Не можам да верувам колку сила имаше црномурестата жена, се чинеше дека е под дејство на алкохол или некои наркотици.

Па, двоењето беше невозможна мисија, бидејќи внимавав да не повредам ниту една од нив.

Од друга страна, јас сум татко и имам ќерка, некаде ги гледам сите како поубав пол, навистина сум во шок – вели возачот возачот.

Според него, тепачката започнала затоа што несреќната русокоса девојка не знаела како да го избрише бројот на телефонот затоа што скоро го купила.

– Таа и позајми телефон на другата девојка, која ја гледа за прв пат во нејзиниот живот, да се јави на своето момче. И оваа и даде без дискусија.

Проблемот настана кога таа побара да го избрише тој број. Синокосата и објасни дека скоро купила Ајфон и дека не знае како да го избрише, дури му дала на друг патник, но ниту тој не знаел.

Таа и објасни дека ќе го избрише кога ќе стигне на факултет. Ќе му даде на некој што знае.

Сепак, тоа не доаѓаше предвид, црната ја нападна обидувајќи се да и го украде телефонот. Потоа имаше борба што можев да ја видам само на телевизија. Влечеше, гребеше, викаше … ужасно – објаснува тој за Курир.

Возачот наведува дека е интересно што во автобусот имало патници, но дека никој од нив не реагирал.

– Дури по некое време, некои девојки и жени истрчаа да ми помогнат. Една жена ја фатила црномуреста девојка за коса и буквално ја одвлекла од автобусот.

Колегите ми кажуваат дека во мојот случај би и удриле шлаканица на девојчето за да се смири, но јас навистина не можев да го сторам тоа, па дури и после тоа повторно ќе бев виновен.

Ние возачите сме секогаш виновни за сè – вели несреќниот човек кој ги истегал тетивите на зглобовите за време на овој инцидент.

Како што посочи, тој сака да ја искористи можноста да апелира до граѓаните за трпеливост, и до оние што се качуваат во автобусот со своите деца да се грижат повеќе.

– Не е наша вина кога се менува трасата на линијата, но ние сме први што страдаме.

Од друга страна, во име на сите колеги, би ги замолил граѓаните кои влегуваат во автобусот со своите деца да влезат на влезната врата за да ги видат.

Мајки со деца или баби не обрнуваат внимание на тоа, но тие се движат побавно, им треба повеќе време да се подготват да излезат, а кога ќе стапнат на третата или четвртата врата, едвај ги гледам во ретровизорот. Тоа е ако можам да ги замолам да се грижат за нив, но и за нас – вели возачот на автобусот М.Р.