Шок за Косово: Албанците на Косово имаат српска крв!

Албанците се блиско со грчкото, сицилијанското, влашкото, додека преку 60 отсто генетско потекло се Срби...

Мустафа Нанос, новинар и политички аналитичар од Албанија, изјавил дека Албанците од Косово "имаат српска крв", што предизвика бурни реакции меѓу косовските Албанци. Ардмент Меја, универзитетски професор од Косово, на Фејсбук ја поделил студијата која се занимава со прашањето на генетското потекло на Албанците.

Врз база на оваа студија изгледа генетското потекло на Албанците е блиско со грчкото, сицилијанското, влашкото, додека преку 60 отсто генетско потекло на Албанците е приближно на Србите, пренесува приштинскиот "Зери".

Мустафа Нанос бил еден од учесниците на меѓународната конференција "Срби и Албанци – по кој пат понатаму" која неодамна е одржана во Белград во организација на Танјуг и албанската агенција АТА.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари