Се укинува задолжителниот карантин за лицата кои од Македонија и Грција влегуваат во Албанија.

Техничкиот комитет на експерти за справување со пандемијата попладнево ја укина одлуката за задолжителен двонеделен карантин за сите лица кои од Северна Македонија и од Грција влегуваат во Албанија, јави дописничката на МИА од Тирана. Карантинот беше воведен на 20 април.

За воведувањето на карантинот реагираа претставниците на македонското малцинство во Албанија. Тие бараа укинување.