Грчкиот став за непризнавање на Косово е добро познат и останува непроменет.

Ставот на Грција да ја признае независноста на Косово е добро познат и останува непрометет, изјавил грчкиот амбасадор во Србија Јоргос Ѓакофотакис.

Така ги искоментирал очекувањата на аналитичарите за надворешна политика Дејвид Филип и Дание Сервер дека Грција ќе го смени ставот и вероватно ќе го признае Косово.

– Во принцип не коментираме мислења на аналитичари, ставот на Грција за непризнавање на Косово е добро познат и останува непроменет – се наведува во писмениот одговор на грчкиот амбасадор, пренесува Танјуг.