Ивица Дачиќ:

Се надевам ќе бидам жив кога Србија ќе влезе во ЕУ

Српскиот министер за надворешни работи, Ивица Дачиќ на Белградскиот безбедносен форум изјави: „Се надевам ќе бидам жив кога Србија ќе влезе во ЕУ"

Српскиот министер за надворешни работи, Ивица Дачиќ на Белградскиот безбедносен форум изјави: „Се надевам ќе бидам жив кога Србија ќе влезе во ЕУ".

Тој рече дека е благодарен на Германија што го отпочнала Берлинскиот процес во кој се опфатени шест земји од Западен Балкан.

Рече дека се надева оти земјите членки на ЕУ нема да се уморат од проширувањето

На сесијата ќе говорат и српската премиерка Ана Брнабиќ и Кристијан Даниелсен, како и директорот на Директоратот за проширивање на ЕУ.

Поврзани

Најнови вести

Коментари