Поплавите во Грција ја зедоа првата жртва, а станува збор за 69-годишен маж.

Имено, станува збор за овчар од Евија кој од четвртокот се води како исчезнат.

Според грчките медиуми, пред да исчезне, успеал да стапи во контакт со противпожарната служба и побарал помош.