Ова не е Москва, стоп за геноцидот и за војната на Путин, скандираа демонстрантите, носејќи украински знамиња во знак на поддршка на Киев.

Како што пренесоа бугарските медиуми, целта на посетата на митрополитот Антониј, кој се смета за десна рака на рускиот Патријарх Кирил, е да се изврши притисок врз бугарската патријаршија побрзо да го признае Томосот на Српската црква за Македонија, кој е поддржан само од Руската Патријаршија..