Второто основно јавно обвинителство во Белград им одреди притвор на две лица жената М.Ш и мажот М.С., за кривичното дело Разбојништво извршено денеска во Белград. Како што се дознава, човекот кој бил повреден во овој случај сакал да изнајми проститутка во близина на Плави мост, кого таа го ограбила.

– Тој најпрвин на М.Ш. во неговото возило и ја предал сумата од 4.000 динари што таа ја барала за сексуалната услуга, а таа нему му дала кондом и му рекла да се соблече. Потоа излегла од возилото за наводно да ги раситни парите, за потоа да се врати во возилото, наведува изворот на „Блиц“ и додава дека таа потоа дошла во придружба на М.С.

– Со закана со огнено оружје од жртвата ги одзеле сите пари што ги имал со себе, додава соговорникот.

Осомничените ќе бидат спроведени на распит во Второто ОЈО во Белград, а за претходно сторено кривично дело тешка кражба ќе биде поднесена кривична пријава против осомничениот М.С., а ќе бидат поднесени и соодветни прекршочни пријави за проституција.