Претседателот на Србија Александар Вучиќ денес беше во посета на Македонија за да ги врачи вакцините против корона вирус, кои се донација од Србија.

После посетата претседателот Вучиќ се огласил на својот Инстаграм и се заблагодарил на претседателот на владата на С. Мкедонија Зоран Заев на гостопримството.

– Му благодарам на гостопримството на Зоран Заев и сопственикот на Камник. Уживавме во добро вино а со претседателот на владата на С.Македонија Зоран Заев договаравме заеднички проекти во иднина – напишал претседателот Вучиќ.