Поради високите температури пожари беснеат во Грција, Турција Италија и други делови на јужна Европа

Во близина на летувалиштето Ксамил во Албанија вчера навечер избил пожар кој ја зафатил тревата, нискорастечки дрва и шума на тешко пристапен терен.

На терен биле пожарникари а во гасење на пожарот учествувало и локалното население. Нема опасност од пожарот кој би можел да ги зафати стамбените објекти на периферијата на Ксамил каде што моментално летуваат доста странски туристи.

Албанските власти не дале преупредување на можна опасност од пожарот, пренесува МИА.

Поради високите температури пожари беснеат во Грција, Турција, Италија и други делови на јужна Европа