Граѓаните на Цетиње вечерва се собраа на Градскиот плоштад за да запалат свеќи и да им оддадат почит на жртвите во трагедијата што во петокот го снајде овој црногорски град. Триесет и четиригодишниот Вук Бориловиќ уби десет лица, а рани шестмина.