Глас Истра пишува дека на брегот на Пула пловат автомобили, морето е на работ да се излее, а на една улица паднало дрво на коловозот. Сообраќајот се одвива доста отежнато, а видливоста е намалена, па се препорачува максимална внимателност.

ИстраИн пишува дека високото ниво на морето го поплави центарот на Ровињ и дека проблеми има и во Порече. Велат дека во Ровињ морето го поплавило градскиот плоштад и брегот. Поради оваа причина, сообраќајот на брегот на Ровињ е забранет за сите возила.

Вода навлегла и во некои кафулиња и ресторани, но, како што дознаваат од командирот на ЈВП Ровињ Евилијан Гашпиќ, сè уште не добиле повици за помош за можно испумпување. Сообраќајот на делницата ДЦ75 Новиград-Пореч кај Антенал е во прекин поради вода на коловозот.

Утринава поплавени се и улиците на Риека.