Во текот на ноќта беа регистрирани три слаби земјотреси во областа Петриња.Епицентрите на земјотресот биле во близина на Стара Дренчина, пренесува Индекс.хр.

Првиот земјотрес е регистриран во 3 часот и 26 минути со јачина од 2,2 степени, земјотрес со јачина од 2,4 степени е регистриран во 4 часот и 59 минути, а земјотрес со јачина од 2,8 степени се случил во 5 часот и 2 минути, соопшти хрватската сеизмолошка служба објавија.