34-годишен маж и 39-годишна жена биле фатени како имаат сексуални односи минатата година во клиничката болница „Сестре милосрднице“ во Загреб.

Основниот суд за прекршоци во Загреб ги казни со 600 куни (околу 80 евра) и им наложи да платат 200 куни за судски трошоци.

Тие биле фатени на секс од медицинска сестра која потоа била навредувана, пренесува Јутарњи. На крајот интервенирала полицијата, а 34-годишниот маж ја нападнала докторката и викал: „Ти ќе бидеш виновна кога ќе треба да лежам 19 месеци во затвор, ќе ме паметиш како кучка, ќе те тужам! ”
39-годишната Сплиќанка извика: „Се да ви ебам, ви ли ќе не избркате“.