Во една од пречистителните станици на вода е откриен вирус во Копар, на кои се поврзани Анкарен и Изола.

Словенечкиот институт за биологија за време на редовните истражувања на седум пречистителни станици на отпадни води на приморје.

Лука Ренко, владин потпарол за следење на ситуации во врска со корона вирус – Слединик, вели дека ситуацијата ќе се следи и во наредните денови и дека една од причините може да биде англискиот вирус кој е во пораст во земјите од регионот, пренесува порталот 24UR.

Тој додал дека тоа би можело да биде причина за зголемен број на инфекции во тој дел на Словенија, но предупредил дека сеуште е рано да се донесе било каков заклучок.

Како се наведува, во една од станиците каде што е откриен вирусот во Копар, поврзани се и Анкаран и Изола.