Турција

Откриена група сириски бегалци – сакале да влезат во Бугарија

Дваесет и седум мигранти, кои планирале илегално да влезат во Бугарија, беа откриени во турското село Киркларели

Дваесет и седум мигранти, кои планирале илегално да влезат во Бугарија, беа откриени во турското село Киркларели, објави електронското издание на весникот „Хуриет".

Турски безбедносни сили ги пресретнале мигрантите во областа Демирѓој, меѓу селата Сислиоба и Јешилова, а по распитот Сиријците се предадени на центарот за мигранти во Пехливанкој.

Поврзани

Најнови вести

Коментари