Новиот специјален обвинител за злосторствата на ОВК потпиша свечена изјава

Новиот специјален обвинител на Специјалниот суд за злосторствата на ОВК на КиМ, Џек Смит, денеска потпиша свечена изјава дека независност, непристрасно и совесно ќе ја извршува својата функција.

Ова е во согласност со член 36 од Законот за специјализирано обвинителство, објави Канцеларијата на специјалниот обвинител.

 

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари