Невремето кое попладнево го зафати Белград направило вистински хаос, но и големи сообраќајни проблеми.

Освен што дошло до колапс на сите поголеми сообраќајници, голема мака имале и возачите во оние делови од градот каде водата буквално направила реки!

Фотографијата во продолжение е направена во близина на Автокоманда, и кажува многу повеќе од зборовите. Се работи за автобус на Ласта кој сообраќа на релација Белград – Младеновац, и кој се нашол заглавен до половина во вода. Како што рекол возачот, водата само се појавила и тој немал време да реагира.