Фотографија од ценовник во Далмација стана хит во регионот веднаш откако беше објавена на Фејсбук страната Дневна доза на просечен Далматинец.

„Подготвени за туризам“, напишаа во описот на фотографијата која веднаш стана вирална.

Првиот детал кој насмеа многумина беше преводот на кафето, а многумина се забавуваа од фактот дека ракијата не беше преведена.

„Ракијата е добро позната во светот, затоа не ѝ треба превод“, „За ракијата не треба превод и точка“, се некои од реакциите.