Не сака да си оди од Косово, САКА САМО ЗАЈAЦИ - Момчето кое ги потресе сите (ВИДЕО)

Милан Ковачевиќ (25), е млад човек од село Суво Грло на Србица, синоќа во Лапље Село, беше на состанокот на Србите од овој регион со српскиот претседател и разговараше со Вучиќ и ја раскажа својата тажна приказна. Добри луѓе се јавија и му понудија неочекувана помош.

- Имав татко ... Албанците го убија, додека пасеше добиток, само затоа што беше Србин ... имав само седум години, се сеќавам кога ранет го донесоа дома - ја започна својата приказна Милан.

- Од што живееш Милан, што сакаш, што би требало да ти помогнеме за да останеш во Суво Грло - праша претседателот.

- Мислев претседателе да набавам, да позајмам пет шест зајаци ...

"А што ќе работиш, што можеш да работиш", праша Вучиќ.

- Се! Јас работам за надница од 15 евра на ден. Сè! Размислувам за овие зајаци ... Исто така ја обработувам земјата, скоро добив трактор ...

- Ајде да се обидеме да ви донесеме уште стока, да имате нешто за да го издржувате вашето семејство ... За да останете на Косово, му одговори Вучиќ.

- Би било добро, било што ...

Потоа во салата во Лапље Село, дојде радосна и неочекувана вест - се јавија некои добри луѓе од Бачки Брестовац, и наместо зајаци, на Милан ќе му дадат пет женски јариња!

- Сега Милане можеш да ја накривиш шајкачата - му се обрати на младичот претседател на Србија.

И Милан потоа ја накриви шајкачата среде сала. 

Задоволен и со она малку живот што го имаат Србите во Косово и Метохија.

Поврзани

Најнови вести

Коментари