Косовскиот уметник Алкент Пожега направи мозаик од семиња што ја претставува германската канцеларка во заминување Ангела Меркел.

Со овој портрет, тој сака да и се заблагодари што е „пример за сите жени во светот“ и за поддршката што ја даде на „неговата“ земја.

Пожега го започна својот портрет истиот ден кога Германците гласаа на изборите со цел да го изберат наследникот на Меркел, кој ја водеше нивната земја 16 години.