Истражителите, како што пишува српски Курир, утврдиле дека во викендичката во близина на Белград освен траги од Милан Љепоје, Здраво Радојевиќ и Горан Величковиќ, е најдена крв и на навивач на Црвена ѕвезда.

Трагите од крв од Лазар Вукиќевиќ (31), навивач на Ѕвезда кој мистериозно исчезнал кон средината на октомври минатата година, се најдени во куќата во Ритопек, каде припадниците на криминалната група на Вељко Беливук, викан Веља Невоља, брутално ги мачеле и убивале жртвите.
Како што пишува Курир, меѓу трагите крв најдени на подовите, ѕидовите и мебелот во куќата, најдена е и трага од овој навивач, наводно близок до шкаљарскиот клан.
– Името на Лазар е меѓу десетте лица од црниот список чие исчезнување се доведува во врска со групата на Беливук. После откривањето на неговата ДНК нема дилема дека и тој е жртва на овој суров клан, открил извор за Курир.
Постојат сомнежи дека на Вукиќевиќ пред ликвидацијата му бил отсечен јазикот.
– Наводно тоа се случило затоа што зборувал дека Вељко Беливук е обичен келнер и дека нема да го прави она што му го наредува келнер, вели добро упатен извор.

Криминалната група официјално се сомничи за грабнување и убиства на Горан Величковиќ, Милан Љепоје и Здравко Радојевиќ, но за време на истрагата која се уште е во тек најдени се и докази за други злосторства.

Лазар исченла минатата година на Баново брдо во Белград, отако наводно заминал на договорена средба со своето блиндирано возило и тогап му се губи секоја трага.