„Кога има проблем Брисел го нема и работите во ваш сопствен интерес. Руската вакцина постои и сега ни е потребна“, рече претседателот на Хрватска, Зоран Милановиќ, во интервју за хрватските медиуми.

„Сите се измамени, но вакцината сега доаѓа. Мислам дека следно ќе биде да бараме луѓе по улиците за да се вакцинираат. Вакцини ќе има“, рече тој, додавајќи дека не секогаш слушал што сугерира ЕУ.

„Ако е достапна, би ја купил вакцината од чеченската мафија. Токму така….карикирам. Каков Брисел, кога се работи за миоте граѓани. Вакцината ни треба сега“, рече Милановиќ, пренесува хрватски „Дневник“.