Според првичните податоци на истрагата, вчера во 15.30 часот, пореметениот Бориловиќ дошол на катот од куќата во која живееле Мартиновиќи како станари. Дома биле само децата и нивната мајка. Сопругот на Наташа и татко на децата во тој момент не бил дома. Наводно, до расправијата дошла за киријата – како и што точно, никој не знае, објави Курир.

Избезумен, Бориловиќ земал оружје и пукал – прво во децата, кои се обиделе да се сокријат зад вратата, а потоа и кон Наташа. Децата починале на лице место, а несреќната жена им подлегнала на повредите во болница.

Жителите на Цетиње на социјалните мрежи почнаа да споделуваат фотографии од убиеното семејство.

Како што пишуваат црногорските медиуми, тогаш Бориловиќ телефонски му се јавила на нејзиниот сопруг Милош и му рекол: „Ги убив твоето семејство и моето семејство“, а потоа отишол во својот крвав поход.

Влегол во домот на соседите, семејството Дрецун, отворил оган и таму убил три лица (Даниела, Димитрије и Рајко Дрецун), а потоа ги застрелал и тешко ги ранил нивниот внук Александар Дрецун (32).

Продолжил да пука – не ги поштедил ниту вујко му Горан Ѓуришиќ, ниту соседите Милан Митровиќ, Александар и Данијела Радуновиќ. Потоа продолжил и повредил уште четворица соседи, како и полицаецот Љубиша Максимовиќ, кој се обидел да го задржи.

Крвавиот поход го спречил Ненад Калуѓеровиќ, мештанин, кој отвори оган врз него и го уби.

Се вели дека Бориловиќ и самиот е татко на три деца. Неговата сопруга и децата на кобниот ден не биле дома, туку во Херцег Нови. Бориловиќ работел во Националниот парк Ловќен, велат дека бил мирен и повлечен човек, но дека во последно време видно се променил.

– Се однесуваше како волк самотник, кој не го сакаше, тоа му го кажа – рекол еден од неговите колеги.