Демонстрант во Бугарија му удрил шлаканица на министерот за образование додека овој излегувал од зградата на Владата.

Противниците на вацинацијата и лекарите, незадоволни од ниските плати, денес протестирале пред зградата на бугарската влада во Софија.

Протести се одржани во неколку големи градови ширум земјата, а демонсттрантите бараат укинување на ковид-пропусниците, лекарските прегледи и се залагаат за поголеми плати на лекарите.