Матис: Рамо до рамо со Црна Гора против Русија!

Русија ги стопира одлуки во Европа кога е во прашање дипломатија, економија и безбедност

Американскиот министер за одбрана Џејмс Матис изјавил дека САД и Црна Гора, како и другите членки на НАТО, ќе и се спротистават на Русија "рамо до рамо".

Обаќајки му се на црногордкиот министер за одбрана Предраг Бошковиќ, Матис рекол дека Америка се гордее со тоа што Црна Гора како сојузник ќе се бори за општа безбедност.

"Во таа борба ќе и се спротистави на Русија, која се обидува силум да ги прекрои меѓународните граници и користи право на вето", истакнал тој.

Матис прецизирал дека Русија тоа го прави особено кага станува збор за усвојување на одлуки во Европа кога е во прашање дипломатија, економија и безбедност.

Поврзани

Најнови вести

Коментари