Според информациите на црногорските медиуми, Вук Бориловиќ неколку дена пред трагичниот настан во Цетиње во кој уби 11 лица, ги возел сопругата и четирите деца во град на црногорското крајбрежје, а потоа се вратил во родниот град.

Очигледно, во главата Бориловиќ – мирен и повлечен работник на Националниот парк „Ловќен“, како што го опишуваат неговите колеги – веќе смислил криминален план.

Неговите колеги велат дека во последните неколку месеци бил крајно повлечен, дека на работа речиси и не разговарал со никого.

Според информациите, Бориловиќ по разговорот со луѓе од населбата Медовина неодамна бил крајно сомнителен, недоверлив кон соседите со кои живеел со години, покажувал и некои знаци на параноично однесување, но никој не можел да претпостави што би се случило.

Не зборувал многу со соседите и не разговарал со нив

Од Клиничкиот центар, по повод вчерашната трагедија во Цетиње, соопштија дека во таа установа се лекуваат четворица пациенти, од кои еден е во животна опасност. Двајца пациенти во болницата во Цетиње се надвор од животна опасност.

Еден пациент моментално е стабилен, неговиот живот е надвор од животна опасност и е сместен на Клиниката за неврохирургија.

– Вториот пациент по приемот е хируршки третиран, има повреди на мозочните структури и коскените структури на главата и градниот кош, му е загрозен животот и се наоѓа на Централното одделение за интензивна нега – информираат од ККЦГ.

Третиот пациент има повреда на абдоминалните органи, главно на црниот дроб, хируршки е третиран и е на понатамошна интензивна терапија и мониторинг, кој исто така е сместен на одделението за интензивна нега.

– Четвртиот пациент има повреди на вратот и градниот кош, отворена скршеница на десната надлактица, исто така е оперативно третиран и се уште бара лекување на одделението за интензивна нега – соопштија од Клиничкиот центар.

Директорот на болницата во Цетиње, Иван Ивановиќ, за ТВЦГ изјави дека во таа болница се хоспитализирани две лица – маж и жена, откако се повредени во вчерашната трагедија, во стабилна општа состојба.

– Тие се надвор од животна опасност – изјавил Ивановиќ.

Тој изјави дека првите пациенти во таа болница почнале да пристигнуваат вчера околу 16 часот.