Не е точна информацијата дека туристите ќе треба да носат маски на плажите во Грција, а ниту лежалките и чадорите ќе се резервираат преку СМС пораки, но вистина е дека постои физичка оддалеченост од лежалките на плажите, велат од туристичките агенции.

Се очекува на 14 мај да бидат обелоденети сите услови за туристите кои ќе сакаат ова лето да го поминат на плажите во Грција.