Од последици предизвикани од корона вирусот починале 45 лица, соопшти Националниот кризен штаб.

Според последните податоци на болничко лекување во болниците низ Хрватска од корона се лекуваат 1717 лица, а 224 пациенти се вклучени на респиратор.

Во Хрватска во моментов има 55499 заболени од коронавирус, а во самоизолација се 25448  лица.

Од 25 февруари во 2020 година па се до денеска во Хрватска се регистрирани 817 435 лица заболени од ковид , починале 13 118 граѓани.