Во Хрватска во моментов има 8.005 активни случаи на инфекција со корона.

На болничко лекување се 650 граѓани, а од нив 25 се вклучени на респиратор.

Досега во Хрватска се регистрирани 1.192.555 случаи на корона вирус, а починале 16.389 лица. Тестирани се 5.066.805 лица, од кои 960 во изминатите 24 часа.

Во Хрватска имунизирани се 59,58 отсто од вкупното население или 70,85 отсто од возрасната популација.