Красимир Каракачанов по втор пар стана дедо, а, како што откри, внукот ќе се вика Гоце Делчев.

„Малиот херој е второто внуче на претседателот на ВМРО од неговата ќерка Деница и неговиот зет Никола. Детето ќе го носи легендарното историско име Георги Николов Делчев.

Потсетуваме дека ова се трите имиња на војводата Георги (Гоце) Делчев.

Дури и на скопските манипулатори веќе треба да им биде јасно чиј е Гоце Делчев!

На малиот Георги му посакуваме здравје, сила и храброст!“, се вели во честитката на партијата на поранешниот министер за одбрана и вицепремиер на Бугарија.