Лидерот на ГЕРБ и поранешен бугарски премиер Бојко Борисов ги коментираше претстојните претседателски избори во земјата за време на неговата посета на градот Провадија, познат како извор на сол.

Како што јави дописникот на МИА од Софија, според Борисов, кандидатот за претседател на ГЕРБ е веќе јасен и добро познат.

– Го познавате многу добро – изјави Борисов, но не сакаше да го открие неговото име.