Полицијата во Црна Гора привела подгоричанка, која без возачка дозвола и во алкохолизирана состојба педизвикала сообраќајна незгода.

Како што е соопштено на официјалниот Твитер-профил на Управата на полицијата на Црна Гора, жената во крвта имала концентрација од 3,11 г/кг алкохол. Таа, како што се наведува, предизвикала несреќа со материјална штета во местото Рудеш.

– Изречена и е парична казна во износ од 1 300 евра, велат од полицијата.
Но најинтересно од се е тоа дека во овој повеќекратен прекршок, полицајците најмногу ги шокирало нивото на алкохол во крвта.