Видето од оваа несекојдневна кражба на дел од тротоар доаѓа од Приеполе, а во него се гледа како повозрасен маж, во вечерните часови, краде дел од рабник.

Имено, тој го паркирал возилото, извадил резервна гума, за да не биде сомнителен, потоа од гепекот извадил простирка која ја префрлил преку рабникот и извадил дел од него. На крајот си заминал како ништо да не се случило.

Зошто му е рабников не е познато, единствено што ни паѓа на памет е дека можеби дома сака да си изгради булевар?!