Бугарската блокада е срам за Европа, вели албанскиот премиер Еди Рама од Брисел за време на самитот на ЕУ.

Рама вели дека среде војна во Европа, НАТО членка киднапира две други НАТО членки и 26 земји членки на ЕУ немоќно тоа го следат.

„Нов ден во Европа, но не и во Бугарија. Каква срамота за Европа е оваа бугарска работа! Среде жешка војна во дворот на Европа, НАТО членка киднапира две НАТО членки под надзор на 26 ЕУ членки кои седат мирно во страшна претстава на импотенција!“ напиша Рама на Твитер.