Раперите сега закажуваат настапи најмногу во Австрија и Босна, а бидејќи во Србија настапуваа и по четири пати неделно, повеќе не заработуваат толку како кога се шетаа по српските дискотеки. Инцидентот во Ниш, кога обезбедувањето на Буба и Џала брутално го нападна момчето само затоа што се обиде да допре еден од изведувачите, скапо ги чинеше раперите.

По инцидентот, раперите не се оградија јасно од насилното обезбедување, ниту пак се извинија на семејството на претепаното момче, па многу пејачи ја прекинаа соработката со нив, пишува „Република“.