По неколку европски држави и нашиот сосед го одложи пописот поради закани од пандемијата.

Владата на Србија денеска донесе одлука да го одложи пописот за октомври.

Владата ги усвои измените на Законот за попис, бидејќи пописот планиран за во април, поради епидемиолошката ситуација, ќе се одложи за периодот од 1 до 31 отомври, соопштила Владата