Вили Берош, заедно со лекарите на Хрватскиот институт за јавно здравје и Наставниот институт за јавно здравје „Д-р Андрија Штампар“,  денеска ги вакцинираа граѓаните на Хррватска.

„Ова е борба на целата цивилизација. Ќе видиме каква ќе биде состојбата за 10 до 15 дена”, рече хрватскиот министер за здравство.

Вакцините со кои тој вакцинираше граѓани се на АстраЗенека.

По тој повод, тој сподели фотографии од вакцинацијата на Твитер со следнава порака:

„Потрошени повеќе од милион дози, надминат претходниот рекорд на дневни дози, вакциниран секој 4-ти граѓанин … Статистиката е одлична, а давањето вакцини на Саемот во Загреб е одлично чувство! Благодарам на сите кои што вакцинираат за нивната посветена работа и граѓаните за нивната доверба во професијата и науката “.