Хрватската психијатарка Елвира Коиќ во саботата околу 17 часот во својата приватна ординација во Вировитица била избодена од пациентка со нож.

Полицијата ја повикале соседите кои ја слушнале вревата и почувствувале дека нешто лошо се случува во ординацијата на докторката.

Истата вечер била оперирана и нејзината здравствена состојба е стабилна.

Жената која ја нападнала докторот Коиќ е уапсена, пишува „Вечерњи Лист”.