Професионалната противпожарна единица на Кантоналната управа за цивилна заштита на Сараевскиот кантон утрово во 7 часот и 44 минути пронашла јагленосано тело, за време на гаснењето на пожарот во куќата во сараевската општина Центар.

Пожарот што се случи во улицата Мједеница беше целосно изгаснат.

Членовите на МУП на Сараевскиот кантон, заедно со дежурниот обвинител, спроведуваат истрага на наведената локација.

Сојузната управа за цивилна заштита објави дека осум пожарникари со два противпожарни возила учествувале во гаснењето на пожарот.