Домино?

Графити „Војводина е Каталонија" низ Србија

Графитите се забележани во Нови Сад, Зрењанин, Бачка Топола, Суботица, Сента, Кикинда и Жабаљ

Графити „Војводина е Каталонија" осамнаа на повеќе локации во Војводина.

Графитите се забележани во Нови Сад, Зрењанин, Бачка Топола, Суботица, Сента, Кикинда и Жабаљ.

На графитите испишани со црна боја е нацртано и знамето на Каталонија.

Слични графити претходно испишуваше организација која се претставува како „Млада Војводина".

Вчера во Каталонија се одржа референдум за независност на овој шпански регион.

Поврзани

Најнови вести

Коментари